Jeg installerte den nye Family Tree Builder og slektstreet forsvant! Hva gjør jeg?

Når du installerer en ny versjon av Family Tree Builder (FTB) programmet, vil det automatisk gjenkjenne og finne slektstreet(trærne) som du jobbet med. Så snart FTB gjenkjenner slektstreet, vil det åpne det og du vil kunne fortsette å jobbe med det uten problemer.

Det er imidlertid noen tilfeller der du må “hjelpe” programmet med å finne FTB filen. Her er noen tips for å hjelpe deg med det:

1. Bruk Family Tree Builder for å søke etter treet. Åpne programmet og klikk på ‘Åpne’ knappen i skjermens øvre venstre hjørne.

Det følgende vinduet åpnes, listen med alle slektstrærne du har laget i Family Tree Builder vises. Klikk på det slektstrenavnet som du ønsker å åpne og klikk på ‘Neste’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML1816e53.PNG

2. På den øvre menylinjen klikk på ‘Fil’ i menyen og velg ‘Gjenopprett prosjekt’, for å gjenopprette en sikkerhetskopi lagret på din datamaskin.

I det andre vinduet som åpnes, velg ‘Gjenopprett fra fil på harddisk’ alternativet. Klikk på ‘Neste’ for å velge sikkerhetskopi etter dato.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML1a11b64.PNG

3. Bruk ‘Skann’ funksjonen for å gjennomsøke hele datamaskinen etter filer.

På den øverste menylinjen, klikk på ‘Fil’ i menyen og velg ‘Importer GEDCOM’.

I vinduet som åpnes klikk på ‘Skann’ knappen. Datamaskinen din vil bli gjennomsøkt etter alle typer slektsfiler for å hjelpe deg med å finne sikkerhetskopifiler av ditt slektstre.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML1a43106.PNG

4. Søk på din PC etter *.UZED filer (Zipped GEDCOM). Dette er den spesielle filtypen for Family Tree Builder filer.

5. Hvis Family Tree Builder fortsatt ikke kan finne slektstreet etter å ha prøvd stegene over kan du laste ned en kopi av ditt synkroniserte slektstre fra din familieside. Vær vennlig å lese den følgende artikkelen for å lære hvordan du gjør det: Hvordan konverterer jeg mitt online tre til et som jeg kan redigere i Family Tree Builder?