Hva er forskjellen mellom en familieside og Family Tree Builder?

Hva er en familieside?

MyHeritage lar deg skape din families egen møteplass på internett – din personlige familieside hvor du kan starte ditt slektstreprosjekt (eller publisere det fra slektsprogrammet), dele det med dine familiemedlemmer og invitere dem til å hjelpe deg med å komplettere treet og forske på slektshistorien sammen, laste opp familiebilder, dokumenter og videoer, holde oversikt over familiebegivenheter og mye mer.

Å opprette en familieside tar bare noen få minutter og krever ingen teknisk erfaring. Grunnleggende familiesider er gratis, men vi har også Premium og PremiumPlus abonnementer hvis du ønsker en familieside på et mer avansert nivå.

For å få tilgang til din online familieside, vær vennlig å åpne din nettleser og gå til www.myheritage.com. Hvis du ikke kommer direkte til din familieside automatisk, logg in på MyHeritage ved å bruke e-postadressen og passordet du oppga da du registrerte deg.

Da skal du komme til din familieside og du vil se ditt slektstre under ‘Slektstre’ fanen.

Hvis du administrerer mer enn en nettside eller har meldt deg inn som medlem på en side som er opprettet av andre administratorer, kan du bytte mellom disse ved å klikke på nedtrekksmenyen i skjermens øvre venstre hjørne.

Det finnes noen få typer slektstrær som du kan ha på din familieside på internett:

1.Online slektstre (web) – startet direkte på din familieside på internett.

2.GEDCOM-tre (GED) – importert til nettsiden ved bruk av en .GEDCOM-format fil av et slektstre som ble opprettet i et slektsprogram.

3.Family Tree Builder tre (FTB) – slektstreprosjekt opprettet i vårt Family Tree Builder program og synkronisert med din online familieside.

Hva er Family Tree Builder?

Family Tree Builder – er vårt frittstående slektsprogram (ikke nettbasert), som du kan laste ned gratis her.  Det har originale, brukervennlige sider som lar deg bygge ditt slektstre visuelt.

For å åpne Family Tree Builder programmet på din datamaskin, vær vennlig å benytt dette ikonet:

I Family Tree Builder kan du legge til bilder og dokumenter til treet og benytte vår teknologi for ansiktsgjenkjenning til enkelt å ‘tagge’ ansikter i bildene dine, lage ulike diagrammer og rapporter, se interaktive kart, få Smart Matches og mye mer.

Slik vil du se treet ditt i Family Tree Builder:

Description: Click to view photo in full size

Du kan synkronisere ditt slektstre med din slektsside på MyHeritage.com og dele det med familie og venner!

Hvis du opprinnelig opprettet ditt slektstre i Family Tree Builder programmet på din datamaskin og så synkroniserte det med nettsiden, så er slektstreet på din familieside en kopi av det du har i ditt program. Familiesiden er der for at du skal kunne dele slektstreet ditt med andre familiemedlemmer og la dem redigere det på nettet siden de ikke har tilgang til programmet på din datamaskin. Familiesiden er derfor en delingsplatform for din familie.

Les den følgende artikkelen for å lære mer om hvordan du synkroniserer prosjektet ditt med familiesiden: Hvordan kan jeg synkronisere slektstreet jeg opprettet i Family Tree Builder med min familienettside?

Hvis du arbeider hjemmefra burde du legge inn data via Family Tree Builder programmet og synkronisere. Hvis du er ute og reiser og du ikke har med datamaskinen med programmet kan du fortsatt foreta endringer i slektstreet. Du kan gjøre dette på familiesiden som du har tilgang til på www.myheritage.com fra en hvilken som helst datamaskin som har tilgang til internett. Du kan også bruke vår MyHeritage Mobilapp for å redigere treet ditt når du er på farten!

Etter at du har gjort endringer og kommet hjem kan du åpne programmet og “fortelle” programmet at det skal kopiere alle endringene du gjorde på familiesiden på nettet eller i mobilappen til din datamaskin hjemme ved å synkronisere. Da vil begge versjonene – den på din familieside og den i Family Tree Builder være den samme, og oppdatert.