Hvordan eksporterer jeg en Gedcom fil fra Family Tree Builder?

Du kan enkelt eksportere en GEDCOM fil av ditt slektstre i Family Tree Builder.

For å gjøre dette:

1. Åpne ditt slektstre i Family Tree Builder.

2. Klikk på ‘Fil’ menyen på den øvre menylinjen og velg ‘Eksport GEDCOM’.

3. Klikk ‘Lagre som’ for å gi filen et navn (det gjeldende navnet på ditt prosjekt kommer opp automatisk).

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLb77207.PNG

4. Hvis du har bilder knyttet til ditt prosjekt vil programmet foreslå å opprette en undermappe og eksportere bildene til denne.

5. Velg hvor på datamaskinen du ønsker å lagre filen og gi den et navn (eller behold navnet slik det er og klikk ‘Lagre’).

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLb905ae.PNG

6. Klikk ‘Neste’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLbdb85a.PNG

7. Legg til informasjon om forfatter/utgiver dersom ønskelig (dette er valgfritt) og klikk ‘Neste’.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML17a6f3d.PNG

Dersom du legger til data på mer enn ett språk i ditt prosjekt, velg språket du ønsker for dine eksporterte data.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLc60725.PNG

8. På den neste skjermen trenger du ikke endre noen ting så lenge du ønsker å eksportere hele treet slik det er.

Dersom du ønsker å eksportere en GEDCOM fil av bestemte grener, velg ‘Inkluder bare valgte personer’ alternativer. For flere detaljer vær vennlig å lese den følgende artikkelen: Hvordan eksporterer jeg bestemte grener av mitt slektstre i Family Tree Builder?

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLc32639.PNG

9. Til slutt, klikk ‘Åpne mappe’ hvis du ønsker å se filen med en gang, eller ‘Avslutt’ for å fortsette å jobbe med treet ditt.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTMLb0b241.PNG