Hvordan kan jeg endre måten som en kvinnes etternavn vises på i Family Tree Builder software?

Slektsnavn for kvinner kan vises på forskjellige måter i ditt slektstre.

For å endre på måten en kvinnes etternavn vises på, kan du gjøre følgende:

1.Åpne treet i Family Tree Builder programmet.

2.Gå til `Verktøy’-menyen i øvre menyfelt og velg `Alternativer’.

3.I `Navn’-seksjonen velger du `Etternavn for gift kvinne’.

4.Velg en av mulighetene i henhold til hva du foretrekker, og lagre endringer.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML9bd2953.PNG

Gift-navn for en kvinne kan legges til manuelt eller kan bli lagt til automatisk ut fra ektemannens etternavn.

Dersom du ønsker å tillate/ikke tillate programmet å anta etternavn for en gift kvinne basert på ektemannens etternavn, så kan du gjøre følgende:

1.Åpne `Navn’-seksjonen i `Alternativ’-vinduet slik som beskrevet over.

2.Klikk på valget `Anta hustruens gift-navn ut i fra ektemannens etternavn’.

3.Velg `Ja’ eller `Nei’ etter hva du foretrekker og klikk `OK’  for å lagre endringer.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML9a64af6.PNG

MERK:

Du kan alltid legge til gift-navnet til en kvinne manuelt. I så fall vil programmet slutte å anta kvinnes etternavn fra ektemannens, og vil i stedet bruke det navnet som du har skrevet inn.

For å gjøre dette så dobbel-klikker du på kvinnens personlige kort og legger til etternavnet i hovedfanen.

Description: C:\Users\anna\AppData\Local\Temp\SNAGHTML9a7d174.PNG