Hvordan skal jeg eksportere en spesifikk gren av mitt slektstre i Family Tree Builder?

Før du starter å eksportere er det lurt å se over ditt slektstre og bestemme deg for hvilke grener du ønsker å eksportere. Det vil nemlig spare deg for mye tid når du skal velge ut liste over personen du ønsker å legge til eksporten.

For å eksportere en spesifikk gren fra ditt slekstre:

1.Åpen ditt tre i Family Tree Builder.

2.Klikk på ‘Fil’ menyen i den øverste menyen og velg ‘Eksport GEDCOM’.

3.Klikk på ‘Lagre som’, velg en katalog på din maskin hvor du vil lagre eksporten, gi filen eventuelt et annet navn og klikk på knappen ‘Neste’.

I dette tilfelle, skal du gi denne eksporten av dette slektstre et annet navn enn ditt hovedtre. Du bør kanskje bruke navnet til stamfaren av grenen du skal eksportere.

Description: Click to view photo in full size

4.Hvis du vil kan du fylle ut informasjon om opphavsretten eller legge til en beskrivelse for filen, kan du gjøre det her men det er ikke nødvendig. Klikk ‘Neste’.

Description: Click to view photo in full size

5.Velg spåket for treet og klikk ‘Neste’.

Description: Click to view photo in full size

6.I dette vinduet vil du velge den spesielle grenen du vil eksportere. Marker ‘Inkluder kun valgte personer’ opsjonen og klikk ‘Velg’.

Description: Click to view photo in full size

7.Klikk på knappen ‘Legg til’ for å velge ut personer fra ditt slektstre.

Description: Click to view photo in full size

8.Velg den person du vil legge til. (I neste steg velger du om skal inkludere alle etterkommere, så velg bare stamfaren).

Description: Click to view photo in full size

9.For hver person du har valgt, kan du legge til ‘Etterkommere og Ektefeller’, bare ‘Etterkommere’, bare ‘Ektefeller’, eller bare ‘Denne person’. Du kan også inkludere ‘Aner’.

Bruk knappen ‘Redigere’ for å gjøre det. Når du er fornøyd med utvalget klikker du ‘OK’.

Description: Click to view photo in full size

10.Velg tilleggene du vil ha med og klikk ‘Neste’.

Description: Click to view photo in full size

11.Hvis du har bilder I treet ditt, vil de se følgende vinduet. Det anbefales å klikk ‘Ja’.

Description: Click to view photo in full size

12.Klikk på ‘Ferdig’. Du har nå laget et nytt tre som bare inneholder en utvalgt gren fra ditt slektstre.

Description: Click to view photo in full size

OBS: Eksportere en gren fra ditt slekstre har ingen effekt på hovedtreet.

For å lage dette som et nytt prosjekt, må du åpne det i Family Tree Builder først.

Gå til ‘Fil’ menyen og velg ‘Importer GEDCOM’ opsjonen for å importere den GEDCOM filen du har nettopp laget. For å vise det på din webside må det også bli synkronisert.