Hvordan kan jeg feste / løsne eksisterende mennesker i mitt slektstre?

Noen ganger er det nødvendig å opprette eller fjerne slektskap mellom eksisterende personer i treet ditt uten å legge dem til eller å stryke dem.

Her er noen eksempler på når det kan hende at du må gjøre dette:

1.Vise ekteskap mellom slektninger (f.eks. koble sammen søskenbarn som ektefeller uten å føre opp noen av dem i treet to ganger).

2.Legge til koblinger eller rette på gale koblinger mellom barn, foreldre eller ektefeller.

3.Flytte en hel gren I slektstreet.

I slike tilfeller bør du bruke “Koble til / Koble fra”-funksjonen.

“Koble til” lar deg, i motsetning til “Legge til”, dra en forbindelseslinje mellom to personer som allerede er i treet.

“Koble fra” fjerner forbindelsen uten å stryke noen av personene.

For å fjerne en forbindelse mellom to personer, kan du følge disse instruksjonene:

1. Logg på nettstedet ditt.

2. Klikk på “Slektstre”-fanen:

3. Klikk på personkortet for å få fram det venstre informasjonspanelet.

4. Klikk på “Mer”-alternativet I personens informasjonspanel og velg “Koble fra eksisterende person”.

5. Et “Fjern en kobling”-vindu kommer opp der du må velge enten ”Fra foreldre” eller “Fra partner”. Velg det relevante alternativet.

Merk: Du kan ikke fjerne forbindelse fra et barn. Isteden må du åpne barnets personkort og koble barnet fra hans/hennes foreldre.

For å koble sammen personer i ditt online slektstre, kan du følge disse instruksjonene:

1. Logg på nettstedet ditt.

2. Klikk på “Slektstre”-fanen.

3. Klikk på personens kort for å få opp informasjonspanelet.

4. Klikk på “Mer”-alternativet I personens informasjonspanel og velg “Koble til en eksisterende person”.

5. Et “Koble til eksisterende person”-vindu åpnes med tre alternative: “Koble person til foreldre”, ”Koble person til partner” eller ” Koble person til et barn”.

6. Velg det relevante alternativet og begynn å skrive navnet på det individet i treet som du ønsker å koble personen til. Velg det korrekte navnet fra listen i gardinmenyen og klikk ”OK” for å lagre endringer.

** Hvis du velger å koble til en forelder som har flere enn en ektefelle, må du velge den relevante ektefellen.

Merk: Det er ikke mulig å koble personer A og B som søsken. Isteden må du koble begge til de samme foreldrene – som vil gjøre dem til søsken.

Hvis du bruker Family Tree Builder til å bygge treet ditt, kan du lese følgende artikkel: Hvordan kan jeg koble til / koble fra personer i Family Tree Builder?