Hvordan endrer jeg hovedpersonen på mitt slektstre på internett?

Som standard vil ditt slektstre åpne med fokus på gjeldende bruker (registrert medlem) som er logget inn og som ser på treet.

For å kunne knytte din bruker eller dine nettstedsmedlemmers brukere til sin person i treet, vær vennlig å lese denne FAQ artikkelen: Hvordan knytte et medlem på nettstedet til slektstreet på mitt nettsted?

Dersom du ønsker å endre denne standardinnstillingen og endre hovedpersonen i ditt slektstre til å bli en bestemt person, vær vennlig å følge disse stegene:

1.Logg inn på ditt familienettsted

2.Klikk på ditt navn i skjermens øvre høyre hjørne og velg ‘Nettsideinnstillinger’:

3.Velg ‘Startside’ seksjonen og klikk på ‘Andre’ fanen for så å finne alternativet for endring av rotpersonen (hovedpersonen) for slektstreet.

4.Sørg for å fjerne haken i alternativet ‘Individuell og slektstrær knyttet til den aktuelle brukeren (når mulig)’ slik at personen som ser på treet for øyeblikket ikke vises som hovedperson.

5. Velg så ‘velg en person’ i ditt slektstre, og begynn å skrive navnet til den personen i treet som du ønsker å sette som hovedperson, som vist nedenfor.

Velg det rette alternativet fra listen.

Merk: dersom du har mer enn et slektstre så er det bare mulig å velge et hovedslektstre og hovedperson for visning.

5.Klikk på ‘Lagre’ for å lagre dine innstillinger.