Hvordan kan jeg gjenopprette en sikkerhetskopi fra sikkerhetskopitjenesten?

Online sikkerhetskopier opprettes hver måned. Når en ny sikkerhetskopi er generert, vil du få en e-post med en lenke for å hente en sikkerhetskopi for et bestemt tre på en bestemt nettside.

I tillegg kan du få tilgang til sikkerhetskopifiler. Hvis du logger deg på familienettstedet ditt, fører du musa over fanen ”Slektstre” og klikker på ”Sikkerhetskopi”.

Du blir ledet til en ny side. Der finner du en liste med alle sikkerhetskopier som er opprettet, med en beskrivelse av sikkerhetskopifilen, størrelsen på filen og instruksjoner for å laste ned sikkerhetskopien og bruke den til å gjenopprette treet.

Hvordan gjenopprette et slektstre som opprinnelig ble opprettet i Family Tree Builder-programmet:

Først forsikrer du deg om at Family Tree Builder er installert på datamaskinen din. Du kan laste ned her.

Så åpner du Family Tree Builder og går til ”Fil”-menyen i den øvre menylinjen.

Velg “Administrer prosjekter” og klikk på “Importere arkiv”. Bla etter .ZIP-filen du lastet ned fra nettstedet, og importer det til Family Tree Builder.

Hvis Family Tree Builder allerede inneholder en annen versjon av dette treet (for eksempel en tidligere versjon av det samme treet), vil trefilen bli omdøpt. Å importere en sikkerhetskopi til Family Tree Builder vil ikke skrive over eksisterende versjoner av slektstreet.

Hvordan gjenopprette et slektstre som opprinnelig ble opprettet online (WEB-tre):

Sikkerhetskopifilen vil være en GEDCOM-fil med en .GED-utvidelse. Du kan laste den ned til datamaskinen din. Alle bilder som er knyttet til treet er lenket til GEDCOM-filen og blir hentet når du gjenoppretter treet til din MyHeritage familieslektsside eller til Family Tree Builder-programmet.

For å importere filen til familienettstedet ditt, logger du inn på nettstedet, fører musa over ”Slektstre”-fanen og klikker på ”Importer GEDCOM”.

Hvis familienettstedet ditt allerede inneholder en annen versjon av det treet, vil treet bli duplisert på familienettstedet. Import av GEDCOM vil ikke erstatte et eksisterende tre på en familienettside. Prosessen vil også duplisere bilder hvis bildene ennå fins på familienettstedet.