Hvordan lager jeg et diagram av mitt slektstre i Family Tree Builder programmet?

For å lage et diagram av ditt slektstre i Family Builder programmet, så må du følge disse instruksjonene:

1. Bruk ett av disse alternativene for å vise Diagrammenyen:
Klikk på Diagrammer   knappen.

Velg deretter Diagram valget i øvre menyfelt.

Velg en person i slektstreet, klikk på ‘Rediger’ knappen på den aktuelle personens kort og velg ‘Diagram’ undermenyen.

2. Diagrammer-menyen synliggjøres, som vist under. Velg det diagrammet du ønsker å synliggjøre (og om du vil kreere et horisontalt eller et vertikalt diagram).

3. Alternativt så kan du velge å benytte Diagram veilederen til å synliggjøre et visuelt eksempel og en forklaring om den valgte diagramtypen.

I Diagram veilederen, så velger du den “radio”-knappen som samsvarer med den type diagram du ønsker og klikk deretter Neste:

4. Velg “radio”-knappen for å velge riktig diagram stil.

Merk: du kan redigere diagrammet om ønskelig senere.

5. Klikk Lag diagram for å kreere det diagrammet du har valgt. Diagrammet er sentrert omkring den personen som i øyeblikket er valgt i Slektstreet.

Når diagrammet er synliggjort i Family Tree Builder, så kan du redigere det, skrive det ut eller lagre det som en PDF-fil, ved å benytte valgmenyene over diagrammet.

For flere detalljer så kan du se på en av de følgende artikkelene for å finne de instruksjonene du trenger:

Hvordan skriver jeg ut et diagram som jeg har laget i Family Tree Builder?

Hvordan larger jeg et diagram som en PDF fil? ?

Hvordan kan jeg redigere diagramstilen?

MERK:

Før du lager et diagram så anbefaler vi at du søger for å ha bilde av så mange personer i treet som mulig. Det er best dersom bildene er av høy kvalitet, høy oppløsning, JPEG fotoformat og dersom et ”tagget” bilde av persondn er stort.

Forsøk å legge inn så mye fakta som mulig i slektstreet, slik som fødsel- og dødsdato.