Hvordan aktiverer jeg et DNA prøvesett som er kjøpt til et familiemedlem?

Dersom du har bestilt et DNA-sett for familiemedlemmer,  kan de enten aktivere sitt eget sett eller gi deg tillatelse til å aktivere sitt sett for dem. Dette gjør du på denne siden: www.myheritage.no/dna/activate
 
Dersom de ønsker å aktivere sitt eget sett, vil de bli bedt om å inngå en gratis avtale med MyHeritage før de aktiverer. Etter at de er registrert hos MyHeritage, vil de kunne administrere sine egne DNA sett. 
 
Dersom familiemedlemmer som er blitt testet ønsker at du administrer deres DNA-sett, så kan du aktivere deres sett på følgende måte:
 
1.Vennligst gå til siden www.myheritage.no/dna/activate
 
2.Logg på med din vanlige MyHeritage e-postadresse og passord. Dersom du har flere MyHeritage-konti, husk å logge inn med de samme detaljene som ble benyttet i den kontoen som da du kjøpte testen, slik at du kan spore og administrere DNA-treffene.    
 
 
3.Skriv inn aktiveringskoden som du finner på siden av prøveglasset eller på baksiden av pakningen som ble sendt til ditt familiemedlem.


Merk: vær sikker på at du skrev inn den aktiveringskoden som ble gitt til det familiemedlemmet som ønsker å få sitt DNA testet. Dersom dette ikke gjøres, vil DNA’et til denne personen bli knyttet til deg selv, og vil medføre feil resultater og treff.
 
4.Klikk på” Fortsett”.
 
5.Nedenfor spørsmålet” Hvem sitt DNA er det dette settet skal teste?”, velg” Noen andres”.
 
6.Start å skrive navnet til det familiemedlemmet slik du har registret det på slektstreet.
 
7.Blant de foreslåtte individene som vises, klikker du på det familiemedlemmet hvis DNA vil bli testet:
 
 
Dersom du ikke har et slektstre, eller dersom personen som ble testet ikke er i ditt slektstre, så skriver du bare inn hans/hennes basisinformasjon slik som vist nedenfor:
 
8. Vær sikker på at du har lest og godtatt Betingelser og vilkår og DNA informert samtykke og at du har fått tillatelse fra familiemedlemmet til å administrere hans/hennes DNA-sett.
Dersom du har flere sett som skal aktiveres for andre familiemedlemmer, så går du tilbake til siden www.myheritage.no/dna/activate og starter prosessen på nytt.
 
For ytterligere instruksjoner om hvordan du administrer flere DNA sett, så kan du lese her: Hvordan kan jeg administrere flere DNA sett?