Hvordan kan jeg laste opp rå DNA-data for familiemedlemmene mine?

Som nettside-webmaster kan du laste opp DNA rådata til familiemedlemmene dine til familienettsiden din.

Merk: Hvis du har invitert et familiemedlem til å slutte deg til nettsiden som et nettsidemedlem, uten at denne personen har et personkort i slektstreet, må du først opprette et personkort i treet og knytte denne personen til personkortet. Bare da kan blir du i stand til å laste opp deres DNA-data.

Du kan lese følgende FAQ for å lære hvordan du knytter et nettsidemedlem til slektstreet: Hvordan knytter jeg et nettstedmedlem til slektstreet på nettsiden min?

For å importere de autosomale DNA-testresutatene fra Family Tree DNA Family Finder, AncestryDNA eller 23andMe til MyHeritage kan du gjøre følgende:

Finn personen i slektstreet og klikk på ”Last opp DNA data”-alternativet på venstre side av panelet.

På profilsiden klikker du på den nye DNA-fanen og følger instruksjonene på siden for å laste opp DNA-filen din.

1. Last ned personens rå DNA-data fra DNA-leverandøren.

For å gjøre dette klikker du på DNA-leverandørens navn på venstre side, og følger de enkle skritt for skritt instruksjonene som viser deg nøyaktig hvordan du kan laste ned filen fra leverandørens nettside og lagre den på datamaskinen din.

2. Som et neste skritt må du lese og godta “Betingelsene for bruk av DNA” og bekrefte at du har tillatelse fra familiemedlemmet til å laste opp deres DNA-data.

Klikk så på ”Last opp DNA-data-filene” og velg .ZIP-filen som du lagret fra leverandøren din tidligere. Du trenger ikke pakke ut zip-filen.

Hvis du klikker på ”Last opp de rå DNA-dataene til en annen person”, blir du tatt tilbake til slektstreet der du kan velge en annen person og følge fremgangsmåten som er beskrevet ovenfor for å legge til deres rå DNA-data.